Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z mięsem i serem mozzarella
Kroki postępowania
Wstawić na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. 3-4 minuty przed końcem pieczenia posypać pokrojonym w kostkę serem mozzarella.
mąka tortowa | 1,5 szkl |
drożdże świeże | 2,5 dag |
woda ciepła | 150 ml |
cukier | 0,5 łyżeczki |
sól | 0,5 łyżeczki |
olej | 2 łyżki |
mięso mielone wieprzowe | 15-20 dag |
cebula | 1 szt |
czosnek | 1 ząbek |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 0,5 łyżeczki |
olej | 1 łyżka |
sos barbecue | 2-3 łyżki |
boczek wędzony | 7-8 dag |
ser mozarella | 1 kulka |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: