Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
200 g -
sól
1/2 łyżeczki -
drożdże
10 g -
olej
2 łyżki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Farsz:
300g kurek,
2 łyżki pasty z bakłażana lub innej pasty pomidorowej,
laska kiełbasy,
duży pomidor,
świeże listki bazylii,
tymianek,
oregano,
100g startego żółtego sera,
2 łyżki masła.
Grzyby oczyścić, duże przekroić. Dusić na maśle ok. 15 min na małym ogniu. Ciasto rozwałkować, wylepić dno formy na pizzę. Posmarować pastą z bakłażana. Rozłożyć pokrojoą w platserki kiełbasę, rozłożyć równomiernie grzyby.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się