Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
świeży szpinak
300 gram -
mozarella
150 gram -
feta
1 opakowanie -
czosnek
2 ząbki -
masło
do smażenia -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
Ciasto:
-
drożdże
1/2 kostki -
woda
1 szklanka -
sól
1/2 łyżeczki -
olej
1 łyżka -
mąka
2,5 szklanki
Sposób przygotowania
Ciasto podzieliłam na dwie części.z każdej z nich uformowałam cienki placek. Blachy posmarowałam olejem,ułożyłam placki.
Szpinak zblanszowałam, odcedziłam. Czosnek obrałam, posiekałam, podsmażyłam na odrobinie masła ze szpinakiem, solą i pieprzem, przestudziłam. Na placki rozłożyłam startą mozarellę, szpinak i ser feta. Piekłam w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się