Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza Peperoni (ser,salami)

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 190 ml
drożdże 3 dag
mąka pszenna 35 dag
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
keczup 3 łyżki
ser żółty 25 dag
salami 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza Peperoni (ser,salami)

W podgrzanej wodzie rozpuszczamy drożdże a następnie wlewamy je do miski w której mamy już przesiana mąkę pszenną, sól oraz oliwę z oliwek. Z wszystkich składników znajdujących się w misce zagniatamy ciasto o jednolitej konsystencji i odstawiamy na 45 minut. Wyrośnięte ciasto formujemy w okrągły placek i przekładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem. Smarujemy keczupem i nakładamy ser pokrojony w plastry, a następnie salami także pokrojone w plastry. Pizzę pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak