Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy z grillowanymi warzywami
Do miski wsypać mąkę, bazylię, sól oraz drożdże, a następnie wlać wodę i oliwę z oliwek. Połączyć wszystkie składniki i ugniatać, aż ciasto będzie elastyczne. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut.
Z przyprawy do grilla, cukru, octu, soku z cytryny i oliwy z oliwek przygotować marynatę do warzyw. Do miski z marynatą dodać pokrojone w plastry warzywa i dokładnie wymieszać.
Blat posypać mąką. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki, rozwałkować i formować cienkie placki o średnicy 15-20 cm.
Następnie na rozgrzanym grillu ułożyć warzywa i grillować je przez 7 minut. Po zdjęciu warzyw na ruszcie ułożyć wrapy i grillować je przez 2 minuty. Na ugrillowanych chlebkach ułożyć warzywa, całość posypać rukolą i zawinąć.