Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza neapolitańska.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dag
oliwa 4 łyżka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
woda 1 szkl
pomidory 50 dag
czosnek 2 ząbki
oregano
pieprz
drożdże suche 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza neapolitańska.

Wymieszać mąkę, drożdże, oliwę, cukier, sól i wodę , wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i wyrobić. Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować, przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, a brzegi wywinąć do góry.Nadzienie: sparzone pomidory pokroić i ułożyć na cieście.Czosnek pokroić i ułożyć na pomidorach.Całośc skropić oliwą, doprawić solą , pieprzem i oregano.Ponownie odstawić do wyrośnięcia.Piec w temp. 180 stopni, 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak