Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na ziołowym cieście
Do miski robota dajemy wszystkie składniki, woda powinna być dobrze ciepła, ale nie za gorąca, bo drożdże takiej nie lubią, ciasto wyrabiamy ok 15 min, aż będzie elastyczne, osypujemy lekko mąką i rozkłądamy na blaszce do pieczenia, mozna kwadrat, koło jak kto woli.Zostawiamy by podrosło.
SOS:
Do garnka dajemy składniki i gotujemy na wolnym ogniu ok 30 min bez przykrycia, ma zgęstnieć i zrobić się ciemno czerwony.
NADZIENIE :
Wszystkie składniki pokroić według uznania pełna dowolność.
Na ciasto dajemy zimny sos, smarujemy cienko pędzlem najlepiej, na to położyć sery potem resztę składników, pieczemy w nagrzanym piekarniku, mój ma 225 st więc w takiej tem 8-10 min max, ciasto ma być zrumienione i miękkie w dotyku, jesli ją przeciągniemy będzie smaczna ale twarda.
U mnie Oliwki rozłożone na jednej części bo mąż nie lubi więc taki sposób wymyśliłam.