Przepis i sposób przygotowania na: Pizza meksykańska
Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto, nie przygotowując żadnego zaczynu drożdżowego.
Ciasto uformować w kulę, nakryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść i rozwałkować na wielkość formy, w której pizza będzie pieczona.
* DODATKI:
Mięso mielone przesmażyć z dodatkiem czosnku i oregano.
Pozostawić do ostygnięcia.
Ciasto podpiec w gorącym piekarniku, aby z wierzchu nie było surowe - posmarować cienką warstwą koncentratu pomidorowego, posypać przesmażonym mięsem mielonym oraz grubo utartym żółtym serem.
Na wierzchu ułożyć marynowane papryczki chili, paski czerwonej papryki, osączoną fasolę i kukurydzę, wyciśnięty czosnek oraz piórka cebuli.
Wszystko posypać oregano.
Upiec w maksymalnej temperaturze.
Najlepiej dopieka się na dziurkowanej blaszce do pizzy.