Pizza Carbonara

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto na pizzę

    1 porcja
  • pieczarki

    100 g
  • boczek wędzony

    8 plastrów
  • oliwa

    do smażenia
  • ser mozzarella

    1 (tarty)
  • sos do pizzy

    (biały)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto i sos przygotowujemy z moich innych przepisów. Ciastem wykładamy formę do pizzy, nakładamy sos. Zawiera on cebule, wiec nie musimy jej dokładać, jednak jeśli ktoś woli, to proszę uważać na ilość. Na sos wykładamy podsmażone delikatnie na oliwie pieczarki, a następnie pokrojone na duże kawałki plastry boczku. Wszystko posypujemy tarta mozzarellą. Pieczemy w 200 stopniach ok. 25 min, aż ser się rozpuści, ale nie przypali, a ciasto będzie podpieczone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 12.10.2013 00:24
ZJADŁ BYM TAKĄ
kate.500 10.05.2011 14:11
wygląda pysznie, zasługuej na wiele, wiele plusikow i wiele wiele ulubionych...
stokrotka 05.05.2011 18:29
mniam....
Neetka90 27.04.2011 10:32
Ale bym zjadła. Daję do ulubionych.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat