Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIORUŃSKIE GOŁĄBKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ryż 3 woreczki
strąki świeżej czerwonej papry 3 szt.
cebula 3 szt.
chrzan starty 3 łyżki
ketchup 1/2 szklanki
masło do smażenia cebuli
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: PIORUŃSKIE GOŁĄBKI

Wykonanie:
Ryż ugotować w osolonej wodzie, a paprykę wydrążyć, zmielić lub zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na maśle, wymieszać z ryżem i chrzanem. Całość wymieszać i doprawić. Nakładać na wcześniej zaparzonych liściach kapusty. W naczyniu żaroodpornym układać warstwowo gołąbki, skrapiać olejem i posypywać solą lub przyprawą do potraw. Dusić pod przykryciem do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.09.2013 18:18
gołąbki mogłabym jeść w nieskończoność, szczególnie takie :)
Cranberry 06.07.2013 16:27
pyszna wersja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak