Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIKNIKOWA BAGIETKA

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka
jajko ugotowane na twardo 1 szt
pomidor 1 szt
ser żółty 50 g
sałata
majonez 3 łyżki
ketchup łagodny 3 łyzki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Porada

Jest to wersja dla jednej osoby z małej bagietki . Na piknik przygotujmy kilka takich lub z 2-3 bagietek dużych w zależnosci od liczby osób . Oczywiście i dodatki musimy zwiększyć .

Przepis i sposób przygotowania na: PIKNIKOWA BAGIETKA

Bagietkę kroimy na pół.Myjemy pomidora , kroimy w plastry . Obieramy jajo , kroimy w plastry .Myjemy sałatę .Na bagietce układamy na przemian jajo z pomidorem , solimy i pieprzymy , posypujemy startym serem . Wkładamy do piekarnika na 5 minut , nagrzanego do 160 C . Gdy się ser roztopi , wyciągamy , polewamy sosoem przygotowanym z majonezu i ketchupu . Układamy na wierzch sałatę , przykrywamy górą bagietki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 30.06.2014 19:31
super buła
cukiereczek 30.06.2014 17:33
idealna nie tylko na piknik
jasiek 30.06.2014 16:44
takie śniadanie starczy na cały dzień
IlonaAlbertos 30.06.2014 16:44
Apetycznie wygląda.
Sroczka 30.06.2014 16:37
Przepysznie wygląda, zjadłabym taką bagietkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak