Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny bigos z dyni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 2 kg
marchewka 4 szt
cebula 2 szt
kiełbasa 70 dag
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 - 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny bigos z dyni

Dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dynię i marchewkę przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem do miękkości.
Cebulę obrać i posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę. Razem podsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 31.07.2016 12:25
ciekawy pomysł
bertpvd 31.07.2016 11:48
pyszny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak