Pikantne pierogi

Pikantne pierogi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    40 dkg
  • jajko

    8 szt
  • sól

    do smaku
  • kapusta biała

    1 główka
  • cebula

    1 szt
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie,przestudzić.Jajka -7 szt ugotować na twardo i pokroić w kostkę,cebulę też pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Kapustę odcedzić i jeszcze raz posiekać i połączyć pozostałe składniki i przyprawić na ostro.
Przygotować ciasto,do mąki i jajka włać 1/2 szklanki wody,posolić i wyrobić.Ciasto rozwałkować i wyciąć kólka i na każdym kółku kładziemy łyżkę farszu i sklejamy boki.
Gotujemy w osolonej wodzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iga2 19.10.2010 10:22
lubie bardzo!!
Magdalena80 18.10.2010 23:59
pikantne pierogi -ciekawe...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat