Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe

Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryczka chili

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • bazylia

    3 łyżki
  • oliwki

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe foto
1. Oliwki odsączamy z zalewy i przekładamy do większego słoika.
2. Z papryczki pozbywamy się nasion i drobno kroimy.
Krok 2 - Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe foto
3. Czosnek i cebulę również drobno siekamy.
4. Do oliwek dokładamy wszystkie przygotowane składniki i zalewamy oliwą z oliwek.
Krok 3 - Pikantne oliwki ziołowo-czosnkowe foto
5. Dokładnie mieszamy słoik i wstawiamy do lodówki na ok. tydzień, co jakiś czas potrząsając.

UWAGA! Zalewa kiedy będzie stał słoik w lodówce gęstnieje, ale to nic, wystarczy ją wyjąć na jakiś czas z lodówki i znów będzie oliwa rozpuszczona.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olga_SK 26.01.2014 11:06
Pyszotka :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat