Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne leczo z bakłażanem.

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cienka kiełbasa
papryka czerwona 3 st
pomidory krojone z puszki
marchewka 1-2 szt
pieczarki 200 g
cukinia 1 szt
bakłażan 1 szt
cebula
cebula czerwona
ząbek czosnku
olej
Papryka słodka mielona Prymat
chili Prymat
sól i pieprz

Porada

Bakłażana solimy,chwile czekamy I pluczemy woda,aby pozbyc sie goryczy.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne leczo z bakłażanem.

Cebulę obieramy, siekamy i smażymy na oleju na złocisto,dodajemy posiekany czosnek. W trakcie smażenia ja zawsze dodaję szczyptę soli.Kiełbasę kroimy na pol krążki i smażymy na rumiano, dodajemy do tego cebulę oraz grubo pokrojoną paprykę i marchewkę w plastry. Przykrywamy i dusimy.Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki ,cukinie w plastry. Dodajemy do reszty i mieszamy. Na końcu dodajemy pomidory i całość dusimy pod przykryciem ok. 20 minut.Przyprawiamy leczo papryką w proszku, solą i pieprzem oraz odrobina chili.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.11.2014 23:35
To coś dla mnie.
jola91 13.11.2014 14:19
Mniam :) Wyśmienita wersja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak