Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
pierś z kurczaka 2 sztuki
pomidory bez skóry 2 puszki
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 6 listków
ryż basmati 1 szklanka
wywar warzywny 2 litry
papryczka chili 1 sztuka
ser żółty 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z mięsem mielonym

Wywar doprowadzamy do zagotowania, dodajemy, pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, rozdrobnione mięso wieprzowe, pomidory z puszki, obsmażoną nad palnikiem cebulkę, czosnek, listki bazylii, ryż, chili. Gotujemy zupkę na małym ogniu przez 40 min., następnie solimy do smaku. Podajemy z posypką serową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarysiaB 18.01.2017 09:56
świetny przepis
Ewelina1991 18.01.2017 08:56
dobra zupka
jagoda5913 18.01.2017 00:57
ciekawa zupka
ilka01 18.01.2017 00:14
pyszna zupa
Renataj 17.01.2017 23:46
Takie zupy -pożywne i na ostro - bardzo lubię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak