Pikantna zupa meksykańska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    1 słoik
  • seler

    1 słoik
  • kukurydza

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • fasola czerwona

    1 puszka
  • fasola Jaś

    1 puszka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • majeranek

    1/2 opakowania
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule, czosnek i mięso poddusić w garnku na niewielkiej ilości oleju. Do garnka wrzucić zawartość wszystkich puszek razem z wodą, wypłukać tylko czerwoną fasolę. Dolać wody tak żeby było nie za gęste i nie za rzadkie. Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Na koniec dodać 1/2 opakowania majeranku i paczkę ziół prowansalskich.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 23.03.2015 12:45
bardzo lubię tę zupę
msmariusz 05.03.2015 10:54
smacznie wygląda,
dollce 04.03.2015 14:08
zdecydowanie moje smaki ;)
W poszukiwaniu inspiracji 04.03.2015 11:14
Zjadłabym talerz takiej zupy ;)
cukiereczek 04.03.2015 06:53
wspaniała zupa
Krzysztof15 04.03.2015 06:22
lubie taka
Renataj 03.03.2015 23:01
Moje smaki - pyszna zupa:)
IlonaAlbertos 03.03.2015 21:56
Świetna zupka, moje smaki.
IKrakowianka 03.03.2015 21:01
uwielbiam takie zupy
Megg 03.03.2015 20:39
wspaniała zupka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat