Pikantna pierś kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka duża

    1 szt
  • sól, pieprz

  • czosnek

  • cytryna

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na kawałki kilkucentymetrowe (jak na zdjęciu). Umyć, osuszyć. Następnie do miski wlać kilka łyżek oliwy, wycisnąć 2 ząbki czosnku, dodać sól, pieprz i paprykę słodką. Zalać taką marynatą kurczaka na pół godziny i następnie smażyć na patelni. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 02.07.2012 16:21
super
IlonaAlbertos 25.03.2011 00:24
Aż chce się zjeść :)
IKrakowianka 16.01.2011 16:22
Bardzo smaczne!
Iwusia 15.01.2011 01:28
Lubię ostro :)
Goya 13.01.2011 23:42
mmmmmmmmm
Nina7 13.01.2011 20:57
Super pomysł na kurczaka
Monika193 12.01.2011 21:52
smaczna
Agnieszka_B 12.01.2011 14:25
tak przyrządzona pierś z kurczaka idealnie nadawałaby się do sałatki
Misiek1 11.01.2011 14:33
wygląda rewelacyjnie i pewnie znakomicie smakuje
Bartolomeo 11.01.2011 08:21
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat