Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna pasta twarogowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serek śmietankowy 200 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 1/4 łyżeczki
papryczka chili 1 sztuka
sól do smaku
ksylitol 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna pasta twarogowa

Papryczkę chilli oczyszczamy z pestek i kroimy ją w drobną kostkę.

Serek twarogowy (naturalny / śmietankowy) przekładamy do miseczki i dodajemy do niego koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz pokrojoną papryczkę chilli i wszystko dokładnie mieszamy.

Całość doprawiamy solą oraz odrobiną cukru brzozowego.

Gotową pastą smarujemy ulubione pieczywo (całość świetnie komponuje się z plasterkiem pomidora).

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 29.10.2014 21:34
Nie mam ksylitolu, ale chyba może być cukier?
Kuchenka 29.10.2014 19:21
bardzo fajny przepis:)
noninka77 29.10.2014 16:52
Ciekawy przepis :)
inka2012 29.10.2014 16:33
bardzo dobra :)
caralajna 29.10.2014 16:25
smakowałaby mi ta pasta
Renata9 29.10.2014 16:09
bardzo smaczna pasta
Ania321 29.10.2014 14:11
takiej jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować :)
erym 29.10.2014 13:14
uwielbiam ostre, cos dla mnie, super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak