Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna fasolka szparagowa z orzechami laskowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 300 g
orzechy laskowe 100 g
czosnek 2 ząbki
papryczka chili 1
oliwa 2 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna fasolka szparagowa z orzechami laskowymi

Fasolkę obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Orzechy laskowe kroimy na połówki. Papryczkę chili oczyszczamy, również drobno siekamy - dodajemy do jogurtu naturalnego i zostawiamy na kilka minut W tym czasie siekamy czosnek, przesmażamy na złoty kolor na oliwie, następnie dodajemy orzechy oraz ugotowaną fasolkę, dokładnie mieszamy, podlewamy woda i dusimy razem około 5 minut, Kiedy woda odparuje dodajemy jogurt z papryczką - wymieszać, Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 31.08.2013 13:05
Świetny przepis :)
jozefinach 19.10.2012 18:30
Mniam, mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak