Piętrowa kanapka na ciepło

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    1 szt
  • mozarella

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • oliwka bez pestek

    6 szt
  • orzeszki pini (prażone)

    5 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

    do skropienia bułki
  • bazylia

    10 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę kroimy na kromki i nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą .
Mozarellę kroimy w plastry ,
pomidora również w plastry , doprawiamy solą i pieprzem .
Orzeszki prażymy chwilę i tłuczemy tłuczkiem .
Oliwki w plasterki .
Na jednej kromce układamy po kolei ser , orzeszki , oliwki , listki bazyli i pomidor , na to drugą kromkę i znów powtarzamy nakąłdanie , całość zapiekamy ok 15 min w 200st .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 01.07.2013 08:10
ładnie się prezentuje taka kolacja , a ja lubię coś zmieniać ;)
angelika14 30.06.2013 21:40
fajnie i apetycznie wygląda
lee-aa 30.06.2013 20:39
Bardzo fajna :)
Patriszja 30.06.2013 18:34
bardzo ladnie wyglada
Anna133 30.06.2013 18:27
świetna ciepła kolacja , można swobodnie kroić całość nożem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat