Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piętrowa kanapka na ciepło

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 szt
mozarella 1 szt
pomidor 1 szt
oliwka bez pestek 6 szt
orzeszki pini (prażone) 5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
oliwa do skropienia bułki
bazylia 10 listków

Przepis i sposób przygotowania na: Piętrowa kanapka na ciepło

Bułkę kroimy na kromki i nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą .
Mozarellę kroimy w plastry ,
pomidora również w plastry , doprawiamy solą i pieprzem .
Orzeszki prażymy chwilę i tłuczemy tłuczkiem .
Oliwki w plasterki .
Na jednej kromce układamy po kolei ser , orzeszki , oliwki , listki bazyli i pomidor , na to drugą kromkę i znów powtarzamy nakąłdanie , całość zapiekamy ok 15 min w 200st .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 01.07.2013 08:10
ładnie się prezentuje taka kolacja , a ja lubię coś zmieniać ;)
angelika14 30.06.2013 21:40
fajnie i apetycznie wygląda
lee-aa 30.06.2013 20:39
Bardzo fajna :)
Patriszja
Patriszja 30.06.2013 18:34
bardzo ladnie wyglada
Anna133 30.06.2013 18:27
świetna ciepła kolacja , można swobodnie kroić całość nożem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak