pierś z pieczarkami, serem i majonezem

pierś z pieczarkami, serem i majonezem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka duża

    1 szt
  • pieczarki

    0,5 kg
  • ser żółty

    30 dkg
  • majonez

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania pierś z pieczarkami, serem i majonezem

pierś z kurczaka kroimy w cienkie plastry (można odrobine zbić ale nie jak na schabowe) pierś obsypujemy solą i pieprzem lub przyprawą uniwersalną co kto woli. pieczarki ścieramy w plastry i duzimy, ser należy zetrzeć na tarce. pierś delikatnie podsmażamy z obu stron i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na piersi układamy uduszone pieczarki, posypujemy startym serem i na wierzch łyżka majonezu
wkładamy do piekarnika i zapiekamy, aż ser się rozpuści.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

IlonaAlbertos 20.05.2011 22:43
Ciekawe połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat