Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z winogronowym farszem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata karbowana 2 duże liście
czosnek 1duży ząbek
szynka wędzona surowa 2 plastry
żółty ser 50 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania
winogrona 30 (rodzynkowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z winogronowym farszem

Kroki postępowania

1
Sałatę umyć, osuszyć, drobno posiekać.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
2
Przełożyć ją do miseczki. Dodać do niej wyciśnięty czosnek.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
3
Plastry szynki pokroić w kostkę. Dodać je do sałaty.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
4
Dodać też umyte i osuszone winogrona.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
5
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do reszty składników.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
6
Dokładnie wymieszać, lekko doprawić solą.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
7
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki.
Krok 7 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
8
Oprószyć je w środku solą i pieprzem.
Krok 8 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
9
Do środka nałożyć przygotowany farsz.
Krok 9 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
10
Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami.
Krok 10 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
11
Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 11 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
12
Mięso zrumienić z obu stron, podlać szklanką wody. Dusić pod przykryciem po 10 minut z obu stron.
Krok 12 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto
13
Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 13 - Pierś z kurczaka z winogronowym farszem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 19.02.2014 16:25
ale pomysł! bomba :)
ONY_za_kare 16.02.2014 13:41
świetny pomysł na farsz :)
Sroczka 21.06.2013 19:39
Bardzo podoba mi się to nadzienie.
Magda24 18.12.2012 15:08
super
Beatris 01.12.2012 21:22
Nadzienie ma lekko słodkawy smak. Ja uwielbiam nietypowe połączenia i dlatego często łączę mięso z różnymi owocami.
Anna133 01.12.2012 21:19
z winogronem nie robiłam nigdy , jak to smakuje ?
pajbek 26.11.2012 22:53
Smaczne, lubię takie połączenia :-)
Mati13 26.11.2012 17:42
bardzo nietypowy dodatek do mięsa, ale podoba mi sie
GOSIA18 26.11.2012 16:12
ładnie i ciekawie wygląda
eMMe 26.11.2012 15:41
bardzo oryginalne połączenie smakow
bietka 26.11.2012 14:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak