Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
boczek wędzony 4 duże plasterki
czosnek 3 ząbki
bazylia świeża 1/3 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową

Kroki postępowania

1
Mięso przeciąć wzdłuż tak, żeby otrzymać 4 duże płaty.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową foto
2
Kawałki mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze, oprószyć solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową foto
3
Do miski blendera przełożyć plasterki boczku, obrane ząbki czosnku i listki bazylii. Dokładnie zmiksować.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową foto
4
Pastą boczkowo-bazyliową posmarować każdy kawałek mięsa.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową foto
5
Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z pastą boczkowo-bazyliową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.07.2016 11:05
smaczny pomysł
w mojej kuchni 04.07.2015 11:40
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak