Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w zalewie octowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pierś z kurczaka

pierś z kurczaka 1
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Ciasto do piersi

jajko 2
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczna 1 łyżka
majonez 2 łyzki
musztarda 2 łyzki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Zalewa

ocet 1/4 szkl.
woda 1/2 l
sól 1 łyżeczka
cukier 3 łyzki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Dodatkowo

cebula 2
ogórki konserwowe 5
papryka konserwowa 1 słoiczek
koncentrat pomidorowy 4 łyzki

Porada

Po 12 godzinach pierś jest gotowa, ale można zjeść i wcześniej.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w zalewie octowej

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka pokroić w kawałki, obtoczyć w przyprawie i odstawić na 1 godz.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w zalewie octowej foto
2
Składniki ciasta dokładnie wymieszać, mięso zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w zalewie octowej foto
3
Składniki zalewy gotować około 3 min. Cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na oleju, dodać grzyby ,pokrojone ogórki i paprykę ,podsmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy. Do salaterki układać warstwami kurczaka i warzywa.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w zalewie octowej foto
4
Pierś i warzywa układać do wyczerpania składników.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w zalewie octowej foto
5
Zalać zalewą i ostudzić . Wstawić do lodówki przynajmniej na 12 godzin.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w zalewie octowej foto
6
Po 12 godzinach można już jeść.
Krok 6 - Pierś z kurczaka w zalewie octowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 00:47
Warto tak robić.
IwonaDD 13.07.2014 12:07
ciekawe danie, jeszcze nie robiłam takiego
mirosława4 13.07.2014 11:30
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak