Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 duży
  • ser mozarella

    30 gram
  • przyprawa gyros

    do smaku
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
Pierś myjemy, oczyszczamy i nacinamy, w środek wkładamy trochę sera i spinamy wykałaczką.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
Przyprawiamy przyprawą gyros, i obsmażamy na złoty kolor .
Krok 3 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
Układamy na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu i usuwamy wykałaczki.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
Na cieście układamy ser przyprawiamy pieprzem i solą , na nim układamy mięso.
Krok 5 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
Ciasto składamy na pół i dociskamy brzegi widelcem , lekko skrapiamy wodą .
Krok 6 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 21.02.2017 11:46
uwielbiam takie jedzonko
halina17 06.02.2017 18:35
Dobra propozycja na filet z kurczaka.
dodi 06.02.2017 15:16
mniam, mniam
ewelinapac 06.02.2017 13:02
wygląda smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat