Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 duży
ser mozarella 30 gram
przyprawa gyros do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Pierś myjemy, oczyszczamy i nacinamy, w środek wkładamy trochę sera i spinamy wykałaczką.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
2
Przyprawiamy przyprawą gyros, i obsmażamy na złoty kolor .
Krok 2 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
3
Układamy na papierowym ręczniku aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu i usuwamy wykałaczki.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
4
Na cieście układamy ser przyprawiamy pieprzem i solą , na nim układamy mięso.
Krok 4 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
5
Ciasto składamy na pół i dociskamy brzegi widelcem , lekko skrapiamy wodą .
Krok 5 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto
6
Pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach.
Krok 6 - Pierś z kurczaka w cieście francuskim foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 21.02.2017 11:46
uwielbiam takie jedzonko
halina17 06.02.2017 18:35
Dobra propozycja na filet z kurczaka.
dodi 06.02.2017 15:16
mniam, mniam
ewelinapac 06.02.2017 13:02
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak