Minipizze z warzywami i mozzarellą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo prosty przepis na szybką i smaczną przekąskę we włoskim stylu. Idealny pomysł, kiedy np. z nieoczekiwaną wizytą wpadną znajomi.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe

    250 g
  • mozzarella

    250 g
  • bazylia świeża

  • oregano

  • oliwa

  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pokrój w małe prostokąty. Krawędzie dokładnie posmaruj oliwą, a środek ketchupem. Mozzarellę oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe rozłóż na cieście. Dopraw oregano. Piecz przez ok. 15 minut w rozgrzanym do 190°C piekarniku. Udekoruj świeżą bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat