Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka panierowana w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
jajko 1 sztuka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sezam 6 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka panierowana w sezamie

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy i rozbijamy, a następnie przyprawiamy. Jajko należy roztrzepać, a bułkę tartą wymieszać z sezamem.
Krok 1 - Pierś z kurczaka panierowana w sezamie foto
2
Filety moczymy w jajku, a następnie obtaczamy w bułce z sezamem.
Krok 2 - Pierś z kurczaka panierowana w sezamie foto
3
Kotlety smażymy na patelni z niewielką ilością tłuszczu, z obu stron na rumiano.
Smacznego!
Krok 3 - Pierś z kurczaka panierowana w sezamie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 07.10.2012 11:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak