Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Prosty i sprawdzony przepis na grillowaną pierś z kurczaka. Aromatyczne, pikantne i soczyste mięso prosto z rusztu. 

Składniki:

oliwa 5 łyżek
czosnek 4 ząbki
ocet winny 2 łyżeczki
pierś z kurczaka 1 kg
Grill przyprawa klasyczna Prymat 3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z grilla

Zamarynowana w pikantne papryce i klasycznej przyprawie grillowej PRYMAT pierś z kurczaka na grillu robi się błyskawicznie. Wychodzi soczysta, chrupiąca i nie za sucha. Przekonaj się sam. 

Do miski wlewamy oliwę z oliwek. Dodajemy starty czosnek,  paprykę mieloną czerwoną ostrą i ocet winny. Mieszamy i dodajemy przyprawę do grilla PRYMAT. Pierś kurczaka nacieramy marynatą i zostawiamy na 1 godzinkę w lodówce.

Po tym czasie smażymy na grillu. Szybko będzie gotowa!

Wcale nie jest sucha za to jak jesz to wydaje się lekko chrupiąca . Fajny smak polecam . 

Grillowana pierś z kurczaka smakuje wyśmienicie z sosami lub dipami. Można podać ją także z sałatką wiosenną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 17.05.2015 00:20
apetyczne danie z grilla
pawlito 14.02.2014 09:19
bardzo elegancko podane
Andrzej8 26.06.2013 13:10
super propozycja
Kolorowa 26.06.2013 12:18
apetyczne zdjęcie wyszło;)
KasiaK90 26.06.2013 11:38
lubię takie piersi na obiadek
Marta11 26.06.2013 11:01
uwielbiam takie aromatyczne miesko
joanna__s 26.06.2013 10:08
Prosty pomysł na pyszne danie z grilla.
2milutka 26.06.2013 08:08
pysznie wygląda i pewnie tak smakuje:)
Amellia 26.06.2013 07:56
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak