Pierś z grilla

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marynata

  • oliwa

    5 łyżek
  • czosnek

    4 ząbki
  • ocet winny

    2 łyżeczki
  • Produkty:

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • Grill przyprawa klasyczna Prymat

    3 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do miski wlewamy oliwę z oliwek dodajemy czosnek starty paprykę mieloną czerwoną ostrą i ocet winny mieszamy i dodajemy przyprawę do grilla . Pierś nacieramy marynatą i zostawiamy na 1 godzinkę w lodówce . Po tym czasie smażymy na grillu . Wcale nie jest sucha za to jak jesz to wydaje się lekko chrupiąca . Fajny smak polecam . Pierś piecze się szybko można podać ją z sałatka wiosenną .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 17.05.2015 00:20
apetyczne danie z grilla
pawlito 14.02.2014 09:19
bardzo elegancko podane
Andrzej8 26.06.2013 13:10
super propozycja
Kolorowa 26.06.2013 12:18
apetyczne zdjęcie wyszło;)
KasiaK90 26.06.2013 11:38
lubię takie piersi na obiadek
Marta11 26.06.2013 11:01
uwielbiam takie aromatyczne miesko
joanna__s 26.06.2013 10:08
Prosty pomysł na pyszne danie z grilla.
2milutka 26.06.2013 08:08
pysznie wygląda i pewnie tak smakuje:)
Amellia 26.06.2013 07:56
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat