Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
udka kurczaka
4 sztuki -
oliwa
2 łyżki -
Grill przyprawa klasyczna Prymat
2 łyżeczki -
pasta z suszonych pomidorów
1 łyżka -
sok z cytryny
z 1/2 owocu -
czosnek (roztarty)
1 ząbek -
sos słodki chili
1,5 łyżeczki -
Sól morska z pieprzem Prymat w młynku
do smaku -
tymianek świeży
kilka gałązek
Przepis i sposób przygotowania Chrupiące udka kurczaka z grilla
1. Wymieszaj oliwę z papryką, pastą z pomidorów, czosnkiem, sokiem cytrynowym.
2. Dodaj słodki sos chili oraz sól i pieprz i ponownie wymieszaj.
3. Posmaruj udka marynatą i odstaw na ok 15 minut.
4. Piecz na rozgrzanym grillu po ok. 7-8 minut z każdej strony.
5. W trakcie pieczenia obracaj udka co ok 2 minuty i smaruj marynatą.
6. Po upieczeniu, posyp mięso świeżym tymiankiem.
Komentarze (0)