Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w tempurze
2. Proszek tempury rozrobić z bardzo zimną wodą na ciasto nieco gęstsze od ciasta na naleśniki. U mnie proporcje były mniej więcej na 5 łyżek proszku 6 łyżek wody, ale to może być inaczej w zależności, jaką posiadacie tempurę. Proponuję najpierw rozrobić część proszku i sprawdzić, czy ma właściwą konsystencję poprzez usmażenie zanurzonych w niej kilku kawałków kurczaka i czy są one odpowiednio słone i pikantne.
3. Kawałki kurczaka zanurzać w przygotowanym cieście z tempury i smażyć z każdej strony, na dobrze rozgrzanym oleju, do czasu delikatnego zrumienienia.
4. Wykładać na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
5. Jeśli lubicie bardziej słono i pikantnie, proponuję do ciasta dodać odrobinę pieprzu, soli i chili, gdyż akurat moja tempura w smaku była bardzo delikatna.