Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    albo rosół
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić na większe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące.

Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Położyć na patelnię na rozgrzane masło i podsmażyć. Dodać drobno pokrojoną cebulę i przygotowane mięso. Wymieszać i chwilkę smażyć. Dorzucić obraną i pokrojoną marchew. Podlać rosołem albo bulionem.
Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną natkę pietruszki i doprawić do smaku.
Można dodać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat