Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
1 szt -
pieczarki
10 szt -
masło
2 łyżki -
cebula
1 szt -
marchewka
2 szt -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
sól
-
pieprz
-
bulion
albo rosół -
mąka
Przepis i sposób przygotowania Pierś kurczaka w sosie z pieczarkami
Pieczarki obrać i pokroić w plastry. Położyć na patelnię na rozgrzane masło i podsmażyć. Dodać drobno pokrojoną cebulę i przygotowane mięso. Wymieszać i chwilkę smażyć. Dorzucić obraną i pokrojoną marchew. Podlać rosołem albo bulionem.
Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną natkę pietruszki i doprawić do smaku.
Można dodać śmietanę.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się