Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 polędwiczka
sól i pieprz
cząber
majeranek
bazylia
Kolendra cała Prymat
olej rzepakowy 2-3 łyżki

Porada

Nie podaję dokładnej ilości przypraw, każdy powinien to zrobić według własnego gustu, podana ilość jest orientacyjna.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka z piekarnika

Wszystkie przyprawy wrzucamy do miseczki (ok. 10 ziaren kolendry, sporo majeranku ok 1/3 łyżeczki cząbru i bazylii, ok 1/2 łyżeczki soli, pieprz do smaku), dodajemy olej i dokładnie razem mieszamy. Polędwiczkę z indyka nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia przekładamy do folii kuchennej i pieczemy ok 40 minut w 180*.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.03.2017 19:28
na pewno pysznie smakuje
kasia.s 27.02.2017 12:05
Smakowicie wygląda :)
Mysiunia 27.02.2017 08:52
Długo marzyłam o takich talerzach :) Kupione w Pepco w grudniu, aczkolwiek nie wiem czy to nie była jednorazowa akcja, bo teraz już ich nie widzę
Aleksandra/Olcia 26.02.2017 19:13
ojej! gdzie kupiłaś ten talerz?zakochałam się
Mati13 26.02.2017 17:17
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak