Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze szpinakiem i białym serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
woda
szpinka mrożony 450 g
ser biały 400 g
czosnek ząbki 4 szt
sól
pieprz
masło 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze szpinakiem i białym serem

Na stolnicy zarobić ciasto z mąki jajka, odrobiną wody i solą. Rozwałkować cienko i wykrawać szklanką kółka. Na patelni rozmrozić szpinak dodać 2 łyżki masła i przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku wszystko razem chwilę podsmażyć a następnie dodać ser i dokładnie wymieszać. Przygotowany farsz przestudzić, nakładać na przygotowane ciasto i sklejać pierożki.Wodę w rondelu z odrobiną soli zagotować i wrzucać gotowe pierożki na wodę kiedy wypłyną na wierzch pogotować chwilkę a następnie zalać zimną wodą i odcedzić na durszlak.Powykładać pierożki na talerz i skropić roztopionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.05.2014 11:45
ze szpinakiem jeszcze nie jadłam ale na pewno spróbuje :)
olkaaa 06.02.2014 07:51
uwielbiam takie
Megg 25.10.2013 20:36
bardzo fajne pierożki, takich jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować
Stenka 23.10.2013 18:56
tez takie robię, bardzo dobre
ppaulina 23.10.2013 17:33
pycha robie takie same
Agata3 23.10.2013 15:58
bardzo takie lubię;)
Konczi 23.10.2013 15:53
bardzo lubię takie pierożki :) moje smaki :)
Mysiunia 23.10.2013 15:16
Bardzo smaczne :) Joanna - jeśli masz zdjęcia z etapów to dodaj przepis jako "krok po kroku" dostaniesz za przepis 30pkt, a nie 20 :)
adelajda 23.10.2013 12:51
moje ulubione pierogi :)
bietka 23.10.2013 12:48
pewnie bardzo pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak