Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI Z MIĘSEM I SZYNKĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
mięso mielone wieprzowe 500 gram
szynka 250 gram
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 1 główka
jajko 2 sztuki
olej sojowy 3 łyzki
ocet winny 1 łyżka
ogórki konserwowe 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI Z MIĘSEM I SZYNKĄ

Mięso wraz z szynką mielę w maszynce, doprawiam solą, pieprzem, octem, łączę z drobno posiekaną cebulą i czosnkiem, po czym podsmażam całość na rozgrzanym sosie sojowym. Jajka gotuję na twardo, następnie obieram je i kroję w kostkę, po czym dodaję do mięsa.
Oliwki odsączam z zalewy, kroję w plasterki, po czym dodaję wraz z koncentratem pomidorowym oraz posiekanym ogórkiem i całość podsmażam.
Ciasto rozwałkowuję, kroję na kwadraty, po czym na każdym nakładam łyżeczkę farszu, zlepiam brzegi i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C na 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.09.2014 16:53
szybko i smacznie
Stenka 13.09.2014 12:55
muszą być smaczne
agnieszka214 13.09.2014 12:02
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak