Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierozki z kurczakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 2 szk
jajko 1 szt
masło 2\\3 KOSTKI
woda 2 łyzki
twróg 10 dag
filet z kurczaka 10 dag
pół pora
pó łczerwonej i żółtej papryki
pieczarki 4 szt
żółtko jajek 1 szt
pęczek natki pietruszki pół
oliwa 2 łyzki
pieprz
ziarenka sezamu
Nadzienie: 10 dag
ser feta 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierozki z kurczakiem

Warzywa obierz ,opłucz razem z pieczarkami natka i kurczakiem.Składniki drobno potnij.Podsmaz na oliwie.Przestudz,połacz z żółtkiem,feta i twarogiem.Przypraw.Składniki ciasta zagniec.Schładzaj 30 minut.Nastepnie ciasto cienko rozwałkuj.Z placka powycinaj krazki nałóż farsz złóż na pół i mocno zlep brzegi.Pieroszki ułóż na blasze przykrytej pergaminem.Wierzchy posmaruj roztrzepanym jajkiem ,posyp sezamem.Wstaw do piekarnika rozgrzanego do tem.180 st.Piecz 20-25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak