Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z dynią i błękitnym lazurem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 1 szklanka
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
ciepłej wody 1/4 szklanki
klarowane masło 1 łyżka
błękitny lazur 1/3 sztuki
czosnek 1 ząbek
jajko 1 sztuka
sól 1 do smaku
dynia 1 (kawałki)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z dynią i błękitnym lazurem

Pokrojoną dynię / razem ze skórą/ doprawiamy przyprawami i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Z podanych składników wyrabiamy ciasto / masło i woda powinny być ciepłe/. Dynię kroimy na małe kwadraty, lazur na jeszcze mniejsze od dyni.Z połówki ciasta rozwałkowujemy prostokąt, układamy w odstępach kawałki dyni oraz małe kawałki sera i kroimy na prostokąty. Następnie lepimy trójkątne pierożki. Gotujemy je około 8 minut we wrzącej osolonej wodzie. Odcedzamy, podajemy polane masłem lub odsmażone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 18.11.2013 08:21
takich jeszcze nie jadłam
Renataj 17.11.2013 19:27
Przyznaję, że nie jadłam jeszcze pierożków z takim farszem.Apetyczny przepis.
mic 17.11.2013 19:12
Aniu musisz dodawac zdjecia gotowej już potrawy, dania, przystawki, deseru :)
idealme 17.11.2013 19:03
ale pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak