Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierozki z ciasta francuskiego z łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
łosoś 300 g
słodki ser typu włoskiego 100
por
masło
żółtko jajek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierozki z ciasta francuskiego z łososiem

Pora przekrój wzdłuż potem w plasterki,podsmaż na maśle.Upieczonego łososia pokrój na kawałki wymieszaj z serkiem Tosca i porem,dopraw.Z ciasta francuskiego wytnij koła,na środek nakładaj farsz.Zlep pierożki i posmaruj żółtkiem.Przełóż na blache wyłożoną papierem.Piecz ok 20 min w 200 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak