Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2 szklanki -
sól
1 szczypta -
pierś z kurczaka
1 sztuka -
pietruszka natka
1/2 sztuka -
imbir
2 cm -
czosnek
1 ząbek -
sos sojowy
1 łyżka -
chilli
1 szczypta -
limonka
1/2 sztuka -
brązowy cukier
2 łyżki -
papryczka chill
1/2 sztuki -
pietruszka
1 garść -
sos sojowy
1 łyżka -
czosnek
2 ząbki -
woda
0,5 (ciepła) -
woda
1/4 (ciepła)
Sposób przygotowania
Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera razem z pietruszką, startym imbirem, chilli, posiekanym czosnkiem i sosem sojowym, wszystko zmiksować.
Ciasto cienko wałkujemy i kroimy w kwadraty, nakładamy farsz i formujemy pierożki, gotujemy na parze przez 10 minut.
Przygotowujemy sos, do rondla wyciskamy sok z limonki, dodajemy sos sojowy, wodę, cukier, skórkę startą z limonki i posiekane drobno chilli. Zagotowujemy do zredukowania, dodać posiekaną kolendrę z pietruszką.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się