Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ze szpinakiem chili

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieprz
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ze szpinakiem chili

Kroki postępowania

1
Mrożony szpinak smażymy na patelni dodając przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i posiekane drobno chili.
Krok 1 - pierogi ze szpinakiem chili foto
2
Cały szpinak lekko ostudzony dodajemy do rozdrobnionego białego sera. Przyprawiamy farsz do smaku i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - pierogi ze szpinakiem chili foto
3
Robimy standardowe ciasto na pierogi zagniatając mąkę z ciepłą wodą. Następnie plastyczną masę wałkujemy cieniutko i wykrawamy kółka.
Krok 3 - pierogi ze szpinakiem chili foto
4
Na kółka nakładamy farsz i sklejamy boki.
Krok 4 - pierogi ze szpinakiem chili foto
5
Gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż pierogi będą wypływać. Trzeba też zamieszać wrzucone do wrzątku pierogi, żeby nie przywarły do dna.
Krok 5 - pierogi ze szpinakiem chili foto
6
Podajemy ze śmietaną.
Smacznego :)
Krok 6 - pierogi ze szpinakiem chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 01.05.2013 21:13
pyszne to !!!!!!
Pyszota 01.03.2013 13:51
uwielbiam pierogi w każdej postaci, pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak