Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami i imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki 1 kg
imbir 1 szt
miód prawdziwy 3 łyżka
mąka
woda
jajko 1 szt
masło 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami i imbirem

Z mąki, wody (ciepła) i jajka zagnieść ciasto. śliwki wydrylować. Na patelnię dajemy miód, musi się rozpuścić, dodajemy śliwki i starty imbir (około 2 łyżek)i dusimy aż śliwki puszczą sok. Odcedzamy śliwki pozostawiając powstały sok. Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy kółka nakładając farsz ze śliwek i imbiru. Pierogi gotujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia. Polewamy rozpuszczonym masłem lub powstałym sokiem. To danie doskonale rozgrzewa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak