Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Farsz

szpinak świeży 250 g
twaróg 500 g
ząbki czosnku 5 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 1 szt
olej do smażenia

Ciasto

mąka pszenna 500 g
jajko 1 szt
woda ciepła 1 szklanka

Porada

gotowe pierogi gotuje do momentu wypłynięcia na wierzch

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM

Kroki postępowania

1
Cebulę kroję w drobną kostkę , czosnek wyciskam i razem smażę na rozgrzanym oleju
Krok 1 - PIEROGI Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM  foto
2
duszę do tego momentu, aż szpinak uzyska papkowata konsysetencjęprzestudzony szpinak mieszam z rozdrobnionym twarogiem, doprawiam solą i pieprzem.
Krok 2 - PIEROGI Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM  foto
3
CIASTO NA PIEROGI : Mąkę mieszam z 1 jajkiem , dodaję troszeczkę oleju i tyle ciepłej wody by ciasto się wyrobiło i było elastyczne. wykrajam kółka i napełniam fareszem
Krok 3 - PIEROGI Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 30.12.2015 08:18
nie jadłam w takiej postaci
Jadwiga/Jaga85 29.12.2015 17:31
Pyszne pierożki!
adelajda 29.12.2015 17:20
lubię pierogi z tym nadzieniem
anka1988 29.12.2015 12:32
twaróg i szpinak, nie jadłam jeszcze, fajne połączenie.
bertpvd 29.12.2015 09:31
uwielbiam takie pierogi
olkaaa 29.12.2015 07:38
bardzo lubię
Krystyna32 29.12.2015 07:37
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak