Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą w sosie grzybowym.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 400 gram
cebula 1 sztuka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
mąka 500 gram
sos grzybowy 1 opakowanie
woda ok (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą w sosie grzybowym.

Soczewicę gotujemy do miekości ok 40 minut. Nastepnie dokładnie odcedzamy i studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmazamy na złoty kolor. DOdajemy do soczewicy. Całość miksujemy. Dodajemy dwa jajka, bułkę tartą, doprawiamy do smaku, wyrabiamy masę. Do mąki wlewamy goracą wodę i zaparzamy ją . Następnie dodajemy odrobinę soli do smaku i jajko. Wyrabiamy ciasto na stolnicy podsypanj mąką. Cienko wałkujemy. Wycinamy krążki. Na każdym krążku układamy trochę farszu. Zlepiamy brzegi formując pierogi. W osolonym wrzątku gotujemy aż do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Po 2-3 minutach wyjmujem. Przygotowujemy sos grzybowy według receptury podanej na pudelku. Pierogi podajemy z sosem. Mozna opruszyc zielonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 20.11.2012 20:08
dzis robilam
V_kuchareczka 16.11.2012 21:06
super
Silver Teaspoon 16.11.2012 20:23
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak