Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z makiem
Kroki postępowania
Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, sól, olej i wodę. Zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Wałkujemy na cienki placek.
mąka | 2,5 szklanki |
jajko | 1 sztuka |
woda | 0,5 szklanki |
olej | 3 łyżki |
mak | 20 dag |
mleko | 1 szklanka |
masło | 2 łyżeczki |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 1 łyżka+ do posypania pierów |
rodzynki | 1 łyżka |
cukier puder | 1 łyżka |
jajko | 1 sztuka |
miód | 1 łyżka |
Na stolnicę wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, sól, olej i wodę. Zagniatamy gładkie elastyczne ciasto. Wałkujemy na cienki placek.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: