Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól
kasza gryczana 2 torebki
twaróg 2 kostki
cebula 1
masło
pieprz
olej 2 łyżki
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą i serem

Do przesianej mąki dodać sól i olej, stopniowo dolewać ciepłej wody. Ciasto wyrobić dokładnie i w miarę szybko. Rozwałkować je i przy pomocy szklanki wycinać krążki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Ugotowaną i ostudzoną kaszę gryczaną wymieszać z twarogiem. Dodać jajko, cebulę, sól oraz pieprz a następnie wszystko połączyć. Na każde kółko z ciasta nałożyć łyżkę farszu. Dokładnie zlepić brzegi pierogów. Gotować kilka minut aż do wypłynięcia ich na brzeg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

probofka 10.09.2013 14:18
ja również takich nigdy nie jadłam ale pewnie pyszne
ana1 10.09.2013 07:19
bardzo fajne pierogi
Mniam 10.09.2013 00:04
Są pyszne! Moja mama często takie robiła!
treonina 09.09.2013 21:43
takich jeszcze nie jadłam :-)
halina17 09.09.2013 21:40
Lubię takie pierogi.
Konczi 09.09.2013 21:18
fajne połączenia na farsz
Joannasz3190 09.09.2013 21:13
Ciekawe, takich nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak