Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • gorąca woda

farsz

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • brokuł

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • jajko

    1 szt
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Kurczaka ugotować i drobno pokroić, dodać do brokuła. Cebulę zeszklić, dodać do farszu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku, na koniec dodać jajko i wymieszać.

Z podanych składników zagnieść ciasto, wody dodać tyle, ile zabierze mąka. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i sklejać pierogi. Gotować w osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 19.10.2015 15:04
pyszne danie do zjedzenia..
czarrna 19.10.2015 10:23
Moje wyszły mocno czosnkowe, więc można czosnku dodać mniej, a poza tym połączenie jak dla mnie idealne :)
Czarnula666 18.10.2015 20:57
ciekawe jak smakują :-)
paulina2157 18.10.2015 19:01
maja śliczny kolor
Dorota76 18.10.2015 18:57
uwielbiam takie
Ania84 18.10.2015 17:52
ale fajny farsz
Madzai 18.10.2015 17:25
Pyszny pomysł
kloruś 18.10.2015 16:52
chętnie bym skosztowała!
MałaMi89 18.10.2015 16:19
Zapisałam przepis, bo przymierzam się do nich już tak dawno... może w końcu się za nie wezmę ;)
Aannkaa82 18.10.2015 15:57
Bardzo apetyczne pierozki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat