Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym

Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • olej

    1 łyżka
  • gorąca woda

farsz

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • brokuł

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • jajko

    1 szt
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Kurczaka ugotować i drobno pokroić, dodać do brokuła. Cebulę zeszklić, dodać do farszu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku, na koniec dodać jajko i wymieszać.

Z podanych składników zagnieść ciasto, wody dodać tyle, ile zabierze mąka. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i sklejać pierogi. Gotować w osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

19.10.2015 15:04
pyszne danie do zjedzenia..

czarrna

19.10.2015 10:23
Moje wyszły mocno czosnkowe, więc można czosnku dodać mniej, a poza tym połączenie jak dla mnie idealne :)

Czarnula666

18.10.2015 20:57
ciekawe jak smakują :-)

paulina2157

18.10.2015 19:01
maja śliczny kolor

Dorota76

18.10.2015 18:57
uwielbiam takie

Ania84

18.10.2015 17:52
ale fajny farsz

Madzai

18.10.2015 17:25
Pyszny pomysł

kloruś

18.10.2015 16:52
chętnie bym skosztowała!

MałaMi89

18.10.2015 16:19
Zapisałam przepis, bo przymierzam się do nich już tak dawno... może w końcu się za nie wezmę ;)

Aannkaa82

18.10.2015 15:57
Bardzo apetyczne pierozki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat