Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
farsz
-
twaróg pótłusty
300 g -
brokul swiezy
500 g -
cebula
duża -
jajka ugotowane na twardo
3 -
sól
3/4 łyżki -
Pieprz czarny mielony Prymat
-
olej do smażenia
ciasto
-
mąka
3 szklanki -
woda chodna
1 szklanka -
sól
1/2 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Pierogi z brokułami, twarogiem i jajkami
CIASTO: Z podanych składników wyrabiamy ciasto, zgniatamy przez około 5 minut, następnie zostawiamy przykryte ściereczką na około 20 minut. Ciasto dzielimy na kilka części, każdą wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut od wypłynięcia.
Podajemy polane np. roztopionym masełkiem z bułką tartą.![]()
Komentarze (0)