Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z borówką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
woda 1/2 szklanki
mąka 30 dag
borówki 20 dag
śmietana 12% do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówką

Z jajka, mąki i ciepłej wody robimy ciasto na pierogi. Wyrabiamy ciasto tak długo, aż będzie miało gładką konsystencję. Ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy koła za pomocą szklanki. Do każdego koła dodajemy w środek borówki i kleimy pierogi. Wrzucamy na wrzącą wodę i wyciągamy, gdy wypłyną na wierzch. Podajemy zaraz po wyciągnięciu np polane ze śmietanką lub lekko opruszone cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 21.01.2014 07:57
Lubie pierogi na słodko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak