Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 300 g
woda ciepła 200 ml

Farsz

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
twaróg 150 g
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/3 łyżeczki
sól do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Farsz:
Cebulę drobno skroić i zeszklić na patelni.
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Wymieszać w misce ziemniaki, cebulę twaróg, sól i pieprz.

Ciasto:
Mąkę łączymy z wodą i wyrabiamy aż ciasto będzie elastyczne.
Ciasto nie może się kleić do rąk.
Wałkujemy na cienki placem z którego wykrawamy krążki.
Na każdy nakładamy łyżeczkę farszu i zawijamy.

Gotowe pierogi gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie ok. 3 minuty od wypłynięcia.
Wyciągamy i osypujemy masłem lub skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.12.2016 09:33
bardzo lubię
MagdalenaIC 02.12.2016 01:30
Uwielbiam ruskie pierogi :)
Ewa Wojtaszko 01.12.2016 21:54
najlepsze z najlepszych
MAR3STA 01.12.2016 21:51
pyszne pierogi
endzi
endzi 01.12.2016 21:34
uwielbiam!!!
Katarzyna59 01.12.2016 20:32
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak