Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg z dipem ziołowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledz cały 2 szt
pieprz
natka pietruszki
olej rzepakowy
papryczka chilli 1/4 szt
natka pietruszki
szałwia
rozmaryn
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg z dipem ziołowym

Śledzia myjemy osuszamy rozcinamy wyciągamy wnętrzności. Myjemy ,osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem. Do brzuszka wkładamy tymianek i kawałek cytryny. Wkładamy do piekarnika na ok 30 min .Robimy dip. Natkę pietruszki ,szałwie ,rozmaryn -odrobinę miksujemy z olejem . dodajemy posiekaną papryczkę chilli. Doprawiamy sola pieprzem .Ponownie miksujemy . Dip odkładamy . Kiedy śledź jest upieczony podajemy go z dipem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 13.11.2012 13:14
rybka, mniam;)
Mysiunia 12.11.2012 14:16
uwielbiam rybki :) dla mnie pychotka :)
Monika-twin 12.11.2012 10:30
smaczny obiadek
iwa643 12.11.2012 10:00
Polecam szybko i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak